28 Mayıs 2010 Cuma

Yavaş yavaş

evet arkadaşlar kaç gündür Roaccutane bloguma yazı yazamıyorum bugün yazmak nasip oldu .Arkadaşlar Roaccutane kullanalı nerdeyse 26 gün felan oluyor haftaya doktora gitcem aylık kontrol için bakalım n e diyecek bana göre sivilceler çıkması gereken yerlerden çıktı . :) Ama şunu söyleyim daha önceden hiç sivilce çıkmayan yerlerden hiç sivilce çıkmadı yani o bölgeden hiç sivilce çıkmayacağı anlamına geliyor :).Peeki Roaccutane kullanırken yan etkilerini görüddümü tabikide ördüm ama internette yazılanlar kadar degğil tamam arkadaşlar her ilacın yan etkisi olabilir Roaccutane akne ilacınında yan etkisi olabilir tamam ama bunun yan etkisi fazla ama o kadar abartılacak kadar değil bence bunun bazı nedenleri var örneğin;

Roaccutane kullanırken aç karnına Roaccutane ilacını kullanmak aç karnına ilacı aldıgınız zaman yan etkiler fazla oluyor .

Roaccutane kullanırken güneşe fazla çıkmayın yüzünüz yanıyormuş gibi oluyor.

Peki bu ilacın olumlu yanları varmı dersiniz ? Tabikide var hemde çok ama işte biraz yan etkisi var onlara biraz dayanırsanız sonu süper oluyor.
Örneğin arkadaşlar eskiden yüzün çok fazla yağlanma olurdu sanki yüzüm ayna gibi parlardı elimi yüzüme sürdüğümde elim parlardı yani yüzüm çok yağlıydı ama bu Roaccutane ılacını kullanalı neredeyse 1 aya yaklaşacak nereyedeyse yağlanma yok denecek kadar azaldı.

Roaccutane kullanırken yüzümden çok sivilce çok tabi bazı zamanlar dedim çok fazla yüzümden sivilşce çıktı heralde dedim bu ilaç böyle bişey dedim çünkü iri iri sivilceler çıktı ama şu anda sivilceler gitti bazı yerlerden yeniden çıkmaya başladı çıkan yerlerde kırmızı noktalar var onları doktora sorcam .
Roaccutane günlüğümde bugün çok yazdım bakalım yarın neler olacak .Arkadaşlar benim bu yazdıklarım gerçektir hiç bir şekilde alıntı felan değildir sormak istediğiniz sorularınız varsa kendince cevaplıycam ama önce doktoro gidin derim hadi iyi günler

Etiketler: , ,

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Düzelme

Merhaba arkadaşlar Roaccutane ilecını kullanıyorum zaten az kaldı ve yakında kontrol için doktora gideceğim doktor bana 2 felan kullanırsın demişti.Roaccutane ilacını kullanmaya başladığım şu güne kadar dudak çatlaması , burun kanaması ve hafif bel ağrıları dışında fazla bir yan etki görmedim .Yüzümde düzelmeler devam ediyormu peki evet ediyor yüzümü görenlere soruyorum 1 haftakiyle bunun arasında dağlar kadar fark olduğunu söylüyor.Eskiden burnumun üzerinde siyah siyah noktalar vardı artık onlarda azalıyor.Kullanmaya devam ediyorum.Yeni bir günde yeni bir yazıda görüşmek üzere :)

Etiketler: , ,

22 Mayıs 2010 Cumartesi

20-21-22 mayıs 2010

Merhabalar arkadaşlar artık sivilceler çok çok azaldı diyebilirim kontollere 10 felan kaldı sanırım ama bazı yerlerde siyah nokta oluştu şu anda yüzümdeki düzelmeler baya bir hızladı diyebilirim 3- 4 tane sivilce çıktı 2 günde sivilce çıkması azaldi diyebilirim.

-Yan etkilerine gelirsek 5- 6 gün önce 'de yazmıştım burun kanaması diye çok şükür artık burnum kanamıyor 3-4 gündür buda galiba bepanthen sürdüğümden dolayı .

Etiketler: , ,

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Roaccutane öncesi ve sonrası [VİDEO]

Etiketler: , , , ,

18 Mayıs 2010 Salı

Bepanthen sen çok yaşa

Merhaba arkadaşlar dün demiştim buraki konumda sizlere çok aşırı bir burnum kanıyor tam 3 kere burnum kanadı . Sabah yine baktım burnum kanadı ve artık sabrım taştı ve çok moralim bozuldu düşünsenize sabahleyin kalktığınızda burununuz durmadan kanıyor ? kimseye Allah böyle bişey vermesin.

Neyse bugün tesadüf bir gün oldu okula giderken eczanede çalışan bekir abi gördüm zaten ondan ilaç alacaktım bir türlü gelemyen deploarda olmayan bulunmaz hint kumaşı sanki bana Eryacne Jel ilacının geldiğini söyledi tabi bende bu arada bu burun kanamasını sordum oda bana şöyle dedi :Roaccutane yapısındaki izotronoin maddesinden dolayı yağ salgısını aşırı derecede artıran bir sisteme sahiptir. bu nedenle yüz dudak burun gibi bu salgı ıle dogrudan bağlantılı yerlerde hissedilir bir kuruluga yol acmaktadir..bu kurulugun burundaki kılcalları catlatarak kanamaya sebeb verdigini söyledi ve burnumun içine Bepanthen Plus + kremi önerdi .Umarım burun kanamaları azalır .

Roaccutane ilaçına gelirsek dudaklarım aşırı derecede çatladı gören yüzüne ne olmuş diyor markete gittim dün yüzüne ne oldu senin dedi bana bende diyecektim ebe... ... diye ama ama demedim sabır dedim :D ilaç kullanıyorum abla dedim . Sivilceler bu günlerde azaldı ama yüzümde bu seferde kaşınma başladı doktor zaten demişti çok kaşınacak yüzün sakın ama sakın yüzün ile oynama demişti oynamıyorum .Bu nedemek yüzün kaşınması demekki yeni sivilceler yolda :D:D. Bugünlük bu kadar görüşmeke üzere

Etiketler: , , , , , , , ,

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Burun kanaması

Merhaba arkadaşlar Pazar günü(16.05.2010) günü sabah kalktığım 'da yüzümü yıkamaya gittim ve birden burnum kanadı heralde dedim burnumda yara var ondandır dedım.Bugün ise sabah yine yüzümü yıkamaya gittiğimde burnum yine kanadı çok kötü oldum valla ve en kötüsü burun kanası yine devam etti öğlen 2.kez burnum yine kanadı ve sizden özür diliyorum bu kelime için balgadan kan geldi eğer bu hafta yine tekrarlar ise doktora gideceğim .İlaç yan etkisi burun kanaması böyleydi.
Peki ilaç olumlu yanları varmı ?
: Tabikide var eskiden yüzüme baktığımda aşırı bir yağlanma vardı elimi yüzüme sürdüğüm zaman sanki yüzümde yağ dökmüşler gibi parlıyordu artık böyle değil git gide azalıyor.Sivilceler bu aralar az az çıkmaya başladı ve yüzüm kurumaya başladı.

Etiketler: , , , ,

16 Mayıs 2010 Pazar

Roaccutane Kullananlar ve Sonrası 1

laliso : ben 2 sene once 6 ay süre ile kullandım ve tedavi sonrası cildim cok güzel oldu sivilcelerden eser kalmadı ve birdaha da cıkmadı 3-5 ayda bir cıkan ufakları saymıyorum tabi..ilk 2 ay kusturuyo sonra duzelmeye baslıyo. Kuruluk yapıyo fakat benim doktorum bepanthene vermişti cok iyi geldi..yani gayet memnun kaldım ama biliyosun sanırım mutlaka doktor kontrolunde kullanılması gereken bir ilac..herhangi bir yan etkisini gormedim birde kullanım sırasında A vitamini iceren gıdalar kesinlikle yememen gerekiyor zaten doktorun soyler.. şimdiden geçmiş olsun diyorum.


ursuq: ben de 2 sene önce roaccutane kullandım. cildim baya düzeldi. yalnız bu ilaç bi çok ülkede yasaklanmış bi ilaç ve karaciğere çok zarar veriyo.şimdi tekrar sivilcelerim çıkmaya başladı (yüzde 25 görülen bi durum bu) eczaneye gittim eczacım tekrar başlamama izin vermedi ve satmadı da karaciğerini düşün diyerek. son çare olarak kullanılan bi ilaç. tedavi sırasında dudaklarım kat kat soyuldu (bu en kötü ve en can sıkıcı kısmıydı). bunun yanısıra saçlarım nerdeyse hiç yağlanmıyodu, terlemiyodum. tedavi ilerledikçe çok etkili bi nemlendirici tavsiye ederim çünkü cilt inanılmaz kuruyo.


niobe : ilk olarak 6 sene önce kullandım,6 ay kadar 50mg. altı ayın sonunda cildim çok güzel oldu.ve güzelliğini sadece 1.5 sene korudu.
doktorum mükemmel bir profesör olduğundan ona güvenerek 2. kura başladım.yine 6 ay 45mg.
bu altı ayın sonunda herşey geçti.şimdi bebek gibi bir cilde sahibim.
ilacı kullanırken olan dudak kuruluğu yada kızarmalar yanmalar bence ikinci planda önemli olan ilacı kullanırken karaciğer tahlillerinizi her ay yaptırmanız.asıl tahribat orada oluyor çünkü.
doktorunuza güveniyorsanız kullanın okadar çok doktor varki gereği olmadan bu ilacı yazan..


Galadriel : roaccutane tedavimin 3.ayındayım. Benim tedavim toplam 9 ay sürecek ve doktorumun söylediğine göre bazı doktorlar tedaviyi tamamlamıyorlarmış ve o yüzden 1-2 yıl sonra tekrar sivilcelenme yapıyormuş.

Bana 9 aylık tedaviden sonra tekrar verecek ara vermeden ve haftada belli dozlarda 1 kaç defa ve 4 ay daha kullanacağım. 9 ay normal doz+4 ay bırakma dozu sürecek toplam tedavi.

Yani bu işlem yapılmazsa tekrar sivilcelenme yapabiliyormuş cilt. Aklınızda bulunsun.

Ben şuanda Lancaster hassas ciltler için yüz temizleme jelini kullanıyorum zaten o jelle gözlerinizi de yıkayabiliyorsunuz.

noviderm'in (doktor tavsiyesi ile) Ceracuta isimli nemlendiricisini ve dudak stiğini kullanıyorum bunlar çok hassas ciltler için yoğun nem veren kremler.

Gündüzleri de Clinique'in 30 faktörlü koruma kremini kullanıyordum şimdi 50 faktöre çıkartacağım doktor dedi. Birde dudaklarım için stick+bephantene merhem kullanıyorum. Ve kimse cilt tedavisi gördüğümü anlamıyor yüzümde soyulma yok harika ve hiç sivilcede kalmadı

[ALINTI]Yazılar, itsbeauty.com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

Etiketler: , ,

Gözlemlerim ve sonuçları 1

Merhaba arkadaşlar gözlelerime göre eskiden yüzüme dokunduğum zaman veya baktıgım zaman sanki yüzüm ayna gibi parlıyor acayip bir yağlanıyordu artık su 12 gün içerisinde yüzümde yağlanma git gite azalıyor çok şükür umarım sonuda böyle olur

Etiketler: , , , , ,

15 Mayıs 2010 Cumartesi

15 Mayıs 2010

Merhaba arkadaşlar 3 gündür siteme yazı yazmıyorum neyse bu roaccutane yüzümü deli etti valla :D sivilceler çıktı bugünlerde ise yüzümdeki sivilceler kurumaya başladı bu günlük bu kadar

12 Mayıs 2010 Çarşamba

12 Mayıs 2010 yan etkiler

Merhaba arkadaşlar ilacı kullanaya başlıyalı neredeyse 10 felan olacak bu gece rahat bir uyku uyudum çünkü yüzüm aşırı derece karşınıyordu bu gece o kadar fazla yüzüm kaşınmadı ve rahat uyudum .Neyse sabah kalktığımda annem yüzünde deri soyulmuş dedi anaaa dedim süper bişey zaten öyle olacak dedim :D sevindim .Ama işte akşama doğru biraz yüzümde sivilce çıkan yerlerde ağrılar oldu annem diyor zayıflamışssın diyor ala alla dedim dudukarın biraz küçülmüş dedi :| neyse bakalım ama şunu söylüyebilirim yan etkileri şu ana kadar öyle şiddetli bir yan etkisi olmadı dudaklarım yavaştan yavaşa çatlamaya başladı sabır :D neyse yarın yine yazarım

Etiketler:

11 Mayıs 2010 Salı

Aldığım tepkiler ve öneriler

Evet arkadaşlar ilacı kullanmaya başlıyalı çoğu kişi şunu diyor yüzün kızarmış sivilceler çoğalmış eski yüzün daha güzeldi diyor bende içimden diyorum " ilerde görsen ".Ama tabi beni gaza getiren yani iyikide kullanmışım diyorum çünkü acayip pislik çıkıyor yani akne beyaz beyaz zaten Doktor'da demişti yüzünde çok fazla derecede sivilce çıkacak pislik çıkacak demişti.Karaciğerinde'ki pislik yüzüne vuracak dedi.Sabır diyorum sabır. Bu ilacı kullananlara soruyorum nasıl diyporum sabır et 6 ay sonra ki yüzün bebek gibi olacak diyorlar bende hadi bakalım ha bu arada ne kadar sivilce çıkarsa çıksın umrumda değil . :D:D

Yan etkiler boooo

Merhaba arkadaşlar ilk 4 gün hiç bir yan etkisi olmamıştı ilacın ama kızarma olmuştu .Şu son 4 gün ise bambaşka bir gün oldu yüzünde daha sivilce çıkan yerlerde hep sivilce çıkmaya başladı ama acayip şekilde bir artmaya başladı ve yüzüm çok kaşınıyor kaşımamak için kendimi çok zor tutuyorum.Ama sabrediyorum bu günlerde geçecek ve yüzümdeki sivilcelerden kurtulacağımıda biliyorum .Ha bu arada yan etkiler olarak şu anda yüzümde aşırı bir sivilce çıktı birde dudaklarımda çatlamaya başladı.Bugünlük bu kadar

Etiketler: ,

9 Mayıs 2010 Pazar

Çoğaldı

Merhaba arkadaşlar sivilceler valla acayip çoğaldı diyebilirim ama şöyle bir şöy dikkatimi çekti daha önceden hiç sivilce çıkmayan yerden hiç sivilce çıkmadı sürekli çıkan yerden acaip bir şekilde çoğalma oldu .Mutluyum seviniyorum çünkü sivilceler çıkacakki kutulasın :D

Etiketler: , ,

Sözlükcüler Ne demişler ?

Uludağ sözlük
Ekşi sözlük
Lafmacun
İtü sözlük
Private sözlük

Etiketler:

Ula koçum

Ya şu ilacı aldığıma şu anda anlıyorum hiç pişman değilim yeminle söylüyorum hiç bir yan etkisini görmedim . Sadece yüzümde biraz kırımızılık ve sivilce artışı oldu bunun dışında hiç bir yan etkisini görmedim .İlacı almadan 2 gün önce internette araştırmıştım yok bu ilaç insanı öldürüyormuşta sonra psikolojiyi bozuyormuşta valla yalan

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Yan etkliler 8 mayıs 2010

Merhabalar arkadaşlar yeminle söylüyorum ilacı kullanalı 3 gun oldu dudağım felan çatlamadı ama yüzüm kırmızılaştı gören diyor yüzün kızarmış .Neyse ilk iki gün hiç bir sorun yoktu ama şu anda çene bölgemde bir sürü sivilce çıktı sabredecez artık hadi iyi günler

Etiketler:

7 Mayıs 2010 Cuma

7 mayıs 2010 yan etkileri:(

merhaba arkadaşlar yavaştan yavaşa etki etmeye felan bşladı öyle dudaklarımda çatlma afelan olmadı şu anlık sadece yüzüm kırmızılaştı ve sivilceler çıkmaya başladı :D.
Yarın devam ederiz artık

Etiketler: ,

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Aldık bakalım 5 mayıs 2010

Evet arkadaşlar sonunda ilaca kavuşa bildik gören bulunmaz hint kumaşı sanacak :D .
Artık bugunden itibaren başlıyorum .Eczacı hem sabah hemde akşam Tok karnına almamı söyledi.Artık yan etkilerini burdan yazacağım

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Uyarılar ve Önlemler

Roaccutane tedavisi uygulanan hastalar tedavileri sırasında ve tedavilerinin bitimini izleyen 1 aylık dönem içinde gebe kalma potansiyeli olan kadın hastalara kan bağışında bulunmamalıdırlar.

Karaciğer fonksiyonları tedaviye başlanmadan önce, bir ay sonra ve sonrasında üç ay arayla kontrol edilmelidir. Serum lipidleri (açlık değeri) tedavi başlamadan önce, bir ay sonra ve tedavinin sonunda kontrol edilmelidir.

Roaccutane tedavisi gören hastalar arasında depresyon, agresif ve suç işlemeye yönelik davranışlarda artış, psikotik semptomlar ve nadiren intihar girişimleri ve intihar bildirilmiştir. Her ne kadar bu durum ilaç ile sebep-sonuç ilişkisi açısından bağlantılı bulunmamışsa da, depresyon geçmişi olan hastalara özel ilgi gösterilmeli ve bütün hastalar, depresyon belirtileri açısından izlenmeli ve gerekiyorsa uygun bir tedavi için yönlendirilmelidirler.

Kemik yapısında değişiklikler olabileceğinden her hastada risk/fayda oranı dikkatle değerlendirilmeli ve Roaccutane tedavisi şiddetli olgularla sınırlanmalıdır.

Mikrodoz progesteron preparatları (minipill) Roaccutane tedavisi sırasında gebelikten korunmak için yeterli bir yöntem olmayabilir.(Bkz. İlaç Etkileşimleri)

Atipik bölgelerde hipertrofik nedbeleşme riski taşıdıklarından deriyi aşındırıcı maddeler Roaccutane tedavisi sırasında ve tedaviden sonra 5-6 ay süreyle kullanılmamalıdır.

Jelli epilasyon dermatit riski taşıması nedeniyle Roaccutane tedavisi sırasında ve tedaviden sonra 5-6 ay süreyle kullanılmamalıdır.

Roaccutane kullanımı birkaç psödotümör serebri (selim intrakranial hipertansiyon) vakasıyla ilişkili olmuştur, bunların bazılarında tetrasiklinlerle birlikte kullanım söz konusudur (Bkz. İlaç Etkileşimleri).

Yaşamsal önem taşıyan bir akut pankreatitin 800 mg/dl’nin üzerinde artan trigliserid düzeyleri ile ilişkili olduğu bilinen bir gerçektir, dolayısıyla trigliserid düzeyleri tedavi sırasında anlamlı bir yükselme gösteriyorsa bu durumu yakından izlemek gerekir (Bkz. Yan Etkiler/Advers Etkiler).

Özel hasta grupları için uyarılar

Roaccutane tedavisi gören yüksek riskli hastalarda (diyabet, aşırı şişmanlık, alkolizm veya lipid metabolizması bozuklukları olanlar) serum lipid (Bkz. Uyarılar/Önlemler) ve/veya kan glukoz değerlerinin sık aralıklarla kontrol edilmesi gerekebilir.

Diyabeti olduğu bilinen veya diyabetten şüphelenilen hastalarda kan glukoz düzeylerinin sık aralıklarla kontrolü önerilir. Nedensel bir ilişki olmasa da, açlık kan şekerlerinin yükseldiği bildirilmiştir ve Roaccutane tedavisi sırasında yeni diyabet olguları teşhis edilmiştir.