16 Mayıs 2010 Pazar

Roaccutane Kullananlar ve Sonrası 1

laliso : ben 2 sene once 6 ay süre ile kullandım ve tedavi sonrası cildim cok güzel oldu sivilcelerden eser kalmadı ve birdaha da cıkmadı 3-5 ayda bir cıkan ufakları saymıyorum tabi..ilk 2 ay kusturuyo sonra duzelmeye baslıyo. Kuruluk yapıyo fakat benim doktorum bepanthene vermişti cok iyi geldi..yani gayet memnun kaldım ama biliyosun sanırım mutlaka doktor kontrolunde kullanılması gereken bir ilac..herhangi bir yan etkisini gormedim birde kullanım sırasında A vitamini iceren gıdalar kesinlikle yememen gerekiyor zaten doktorun soyler.. şimdiden geçmiş olsun diyorum.


ursuq: ben de 2 sene önce roaccutane kullandım. cildim baya düzeldi. yalnız bu ilaç bi çok ülkede yasaklanmış bi ilaç ve karaciğere çok zarar veriyo.şimdi tekrar sivilcelerim çıkmaya başladı (yüzde 25 görülen bi durum bu) eczaneye gittim eczacım tekrar başlamama izin vermedi ve satmadı da karaciğerini düşün diyerek. son çare olarak kullanılan bi ilaç. tedavi sırasında dudaklarım kat kat soyuldu (bu en kötü ve en can sıkıcı kısmıydı). bunun yanısıra saçlarım nerdeyse hiç yağlanmıyodu, terlemiyodum. tedavi ilerledikçe çok etkili bi nemlendirici tavsiye ederim çünkü cilt inanılmaz kuruyo.


niobe : ilk olarak 6 sene önce kullandım,6 ay kadar 50mg. altı ayın sonunda cildim çok güzel oldu.ve güzelliğini sadece 1.5 sene korudu.
doktorum mükemmel bir profesör olduğundan ona güvenerek 2. kura başladım.yine 6 ay 45mg.
bu altı ayın sonunda herşey geçti.şimdi bebek gibi bir cilde sahibim.
ilacı kullanırken olan dudak kuruluğu yada kızarmalar yanmalar bence ikinci planda önemli olan ilacı kullanırken karaciğer tahlillerinizi her ay yaptırmanız.asıl tahribat orada oluyor çünkü.
doktorunuza güveniyorsanız kullanın okadar çok doktor varki gereği olmadan bu ilacı yazan..


Galadriel : roaccutane tedavimin 3.ayındayım. Benim tedavim toplam 9 ay sürecek ve doktorumun söylediğine göre bazı doktorlar tedaviyi tamamlamıyorlarmış ve o yüzden 1-2 yıl sonra tekrar sivilcelenme yapıyormuş.

Bana 9 aylık tedaviden sonra tekrar verecek ara vermeden ve haftada belli dozlarda 1 kaç defa ve 4 ay daha kullanacağım. 9 ay normal doz+4 ay bırakma dozu sürecek toplam tedavi.

Yani bu işlem yapılmazsa tekrar sivilcelenme yapabiliyormuş cilt. Aklınızda bulunsun.

Ben şuanda Lancaster hassas ciltler için yüz temizleme jelini kullanıyorum zaten o jelle gözlerinizi de yıkayabiliyorsunuz.

noviderm'in (doktor tavsiyesi ile) Ceracuta isimli nemlendiricisini ve dudak stiğini kullanıyorum bunlar çok hassas ciltler için yoğun nem veren kremler.

Gündüzleri de Clinique'in 30 faktörlü koruma kremini kullanıyordum şimdi 50 faktöre çıkartacağım doktor dedi. Birde dudaklarım için stick+bephantene merhem kullanıyorum. Ve kimse cilt tedavisi gördüğümü anlamıyor yüzümde soyulma yok harika ve hiç sivilcede kalmadı

[ALINTI]Yazılar, itsbeauty.com sitesindeki Roaccutane başlığındaki kullanıcı yorumlarıdır.

Etiketler: , ,

1 Yorum:

saat: 23 Haziran 2013 10:28 , Anonymous Roaccutane.org dedi ki...

Telekkürler yazı için

 

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa